Werkwijze


Werkwijze Portret Huisdier

Handgemaakt portret van een hond met daarnaast de originele foto.
Links: Tekening op bruine achtergrond / Rechts: Originele foto
aanleveren foto

Een portret van je huisdier wordt gemaakt aan de hand van een foto. Het is dus belangrijk dat je een goede referentiefoto van je huisdier aanlevert. Je huisdier moet er duidelijk op staan en de foto moet scherp zijn. Er moeten ook geen storende elementen over het huisdier heen staan.

Twijfel je over een foto? Stuur de foto dan via de email naar me toe, zodat ik kan bepalen of de foto geschikt is voor het maken van een portret. Door mijn ervaring als beroepsfotograaf, ben ik in staat om de kwaliteit van een foto te verbeteren en soms ook storende elementen te verwijderen.

Heb je meerdere foto’s van het huisdier? Het is voor mij handig als je naast de referentiefoto, ook een aantal andere foto’s van je huisdier naar me toestuurt.

Wanneer er meerdere huisdieren in één tekening verwerkt moeten worden, dan kun je van beide huisdieren losse referentiefoto’s sturen. Ik zal dan eerst beide foto’s combineren en hiervan eerst een voorbeeld van opsturen.

Kies je achtergrond

Ik werk op speciaal papier, pastelmat van Clairfontaine. Dit papier is leverbaar in een aantal verschillende kleuren. Je kunt hier zelf een keuze in maken of we bekijken samen welke kleur het beste bij je huisdier past.

Onderstaand een overzicht van de kleuren die bij mij beschikbaar zijn en waar je uit kunt kiezen.

Wil je een getekende achtergrond, dan geldt hiervoor een meerprijs. Deze is afhankelijk van het formaat. Zie pagina prijzen .

aanbetaling en Tekenproces

Nadat je akkoord bent met de foto en de achtergrond. Voordat ik begin vraag ik altijd een aanbetaling van 25%. Bij het akkoord gaan van de opdracht, geef je ook direct akkoord op de Algemene Voorwaarden.

Tijdens het tekenproces zal ik af en toe een update sturen om je op de hoogte te houden van de vorderingen, maar ook om te verifiëren of het naar wens gaat. Eventuele op- of aanmerkingen kunnen dan nog worden meegenomen in het tekenproces voor zover dat mogelijk is.

betaling en Verzending

Nadat je akkoord bent met de definitieve versie van het portret, dien je het resterende bedrag van 75% en de verzendkosten te betalen. Je kunt de tekening ook ophalen. In dat geval betaal je geen verzendkosten.

Zodra het resterende bedrag is ontvangen, zal de tekening worden verstuurd.