Veelgestelde vragen


Informatie & Veelgestelde vragen

Wat is de levertijd?

Vanaf de start van het tekenproces is de levertijd 2 tot 4 weken. Heb je een deadline, bijvoorbeeld vanwege een verjaardag, bestel dan op tijd. Dit voorkomt teleurstellingen. In drukke periodes kan het zijn dat ik tijdelijk geen nieuwe opdrachten kan aannemen. 

Verzendkosten

De tekening wordt zorgvuldig ingepakt en verstuurt met PostNL. Verzending binnen Nederland en België kost € 10,00. Verzendkosten voor verzending naar andere landen is op aanvraag.

Je kunt er ook voor kiezen om je tekening bij mij op te halen in Austerlitz. In dat geval betaal je geen verzendkosten.

Wat is pastel?

Pastel is een zachte krijtsoort. Het is te verkrijgen in poedervorm, krijt of in een potlood verwerkt. Met pastel kan op schilderachtige wijze worden getekend. Een pastel tekening wordt net als bij schilderijen, laag voor laag opgezet.

Sommige kunstenaars die werken met pastel beschouwen hun werk daarom als een schilderij. De werken die met pastel worden gemaakt, worden pastels genoemd.

Gebruikte materialen

Ik werk uitsluitend met materialen van hoge kwaliteit waardoor je tekening jarenlang mooi blijft. Ik werk op speciaal papier, pastelmat van Clairfontaine. Dit papier is zuurvrij, lichtbestendig, verouderingsbestendig en heeft een zeer goede hechting van het pastel, waardoor je de tekening niet hoeft te fixeren.

Ik gebruik pastelpotloden van verschillende merken. Deze hebben allemaal de eigenschap dat ze een hoge licht-echtheid hebben. Dit betekent dat de tekening niet snel zal verkleuren. Toch is het aan te bevelen om de tekening niet in direct zonlicht op te hangen. Wil je dit toch? Schaf dan een lijst aan met speciaal UV werende glas.

  • Lichtbestendig / hoge licht-echtheid: dit betekent dat de kleuren niet of nauwelijks verkleuren. Aanbeveling is echter wel om het werk niet in direct zonlicht te hangen.
  • Zuurvrij: geen zuren die de kleuren kunnen aantasten.
Welke kleuren achtergrond zijn er?

Het door mij gebruikte papier is leverbaar in een aantal verschillende kleuren. Je kunt hier zelf een keuze in maken of we kijken samen welke kleur het beste bij je huisdier past.

Onderstaand een overzicht van de kleuren die bij mij beschikbaar zijn en waar je uit kunt kiezen.

Wil je een getekende achtergrond, dan geldt hiervoor een meerprijs. Deze is afhankelijk van het formaat. Zie pagina Prijzen.

inlijsten van de tekening

Een tekening gemaakt met pastel is vrij kwetsbaar. Je zult de tekening daarom zorgvuldig moeten inlijsten inclusief een passe-partout. Een passe-partout om de tekening heen is niet alleen heel mooi, maar voorkomt dat de tekening tegen het glas aankomt en door statische werking van het glas, pastelpoeder oppakt. Hierdoor kan de tekening beschadigen.

Tekeningen worden geleverd zonder lijst, zodat je deze geheel naar eigen wens en budget kunt aanschaffen. Zorg ervoor dat je de tekening niet met je vingers aanraakt. Wanneer je dit wel doet kun je de tekening gemakkelijk beschadigen.

Zonlicht op de tekening

De door mij gebruikte materialen hebben een hoge licht-echtheid. Dit betekent dat de tekening niet snel zal verkleuren. Toch is het aan te bevelen om de tekening niet in direct zonlicht op te hangen. Wil je dit toch? Schaf dan een lijst aan met speciaal UV werend glas.

niet tevreden, wat nu?

Tijdens het tekenproces zal ik af en toe een update sturen om je op de hoogte te houden van de vorderingen, maar ook om te verifiëren of het naar wens gaat. Eventuele op- of aanmerkingen kunnen dan nog worden meegenomen in het verder tekenproces voor zover dat mogelijk is.

Ik zal er alles aan doen om jouw huisdier zo mooi en zo echt mogelijk op papier te zetten, maar mocht het toch zo zijn, dat je niet tevreden bent, dan zeggen we de overeenkomst op en stoppen we het tekenproces. Je hoeft dan het resterende bedrag niet te betalen. De eerdere aanbetaling van 25% kan niet worden teruggevorderd.

Wanneer je eerder akkoord bent gegaan met de digitale voorbeelden van de tekening en de tekening is verzonden, of je hebt deze inmiddels al in je bezit, dan is het niet mogelijk om de tekening te retourneren.